.:: CIAO KAMARÁDÍČKOVÉ ::.

07 března 2012

Tupungato den druhy
6.3.2012


Rano nas v kempu vyzvedl mistni Breta Jezek a privezl i nase super kola. Vyvezl nas do vesnicky nad obci Tunyan, do Manzany. Bylo to cca 40 km do kopecka, ze pry to nemame jezdit tam i zpet (moudra rada).

Tak jsme se nahore pokochali krasnym parkem, pamatnikem San Martin a chteli si koupit vodu, coz se nam cely den nepovedlo.

Pak jsme zacali sjizdet dolu a hledat vinice, ktere navstivime. Bylo to umorne. Nejen, ze kola trochu prestavala fungovat a tu se objevila osmicka, tu devitka... ale stale jsme nemeli vodu a bylo fakt vedro.

Vinarstvi, do kterych jsme vzdy kus zajeli, byla velmi luxusni a nebo se nam tam nelibilo, protoze byl divny personal, tak jsme pokracovali stale dal a dal, lehce omdlevali hlady a zizni... a pak to prislo.

Vinarstvi JEAN BOSQUET. Tklivy pribeh vzniku si necham na pozdeji (Francouzska rodina hledala vhodnou pudu a podnebi az to nasla tu...) Bylo to perfektni, super prohlidka, moc mile holky pruvodkyne, dokonce i v anglictine, cele to tam bylo krasne - vcetne mladiku zpracovavajicich vino (takovy sarmantni kudrnaty mladik francouzskeho typu) :)

Vse v kvalite "organic" coz je asi jako nase "bio". Prosli jsme cely vyrobni proces vcetne etiketovani a ukazky lahvi, ktere frci do Svedska - tam totiz vyzaduji sroubovaci uzavery, tak pro ne delaji jine nez normalne...

Ochutnavka me tradicne dorazila :) tak jsme zase nakoupili vinecko a o poznani veselejsi vyrazili zpet.

Vecer jsme dali Assado potreti a par lahvinek nakoupeneho moku ;) A o tom, jak se Bahy opil a nenasel stan napisu az priste.

Štítky:

0 Comments:

Okomentovat

<< Home