.:: CIAO KAMARÁDÍČKOVÉ ::.

20 července 2009

Zpráva č.7 (Qinghai)

Tak jsme zpet ve meste, Martin se pred chvilkou se vratil od doktora, uz je pry v pohode. Ma par krabicek leku. Uz je cely rozesmaty, uvidime, jak to bude vypadat dal.

no a co se stalo doposud / uzili jsme si naprosto suprove s tibetskymi pastevci / stali jsme se proste soucastni jejich zivota teda hlavne ja a Juli protoze martin celou dobu lezel ve stanu. Juli zkkousela tlouct maslo, vcera jsme obe pomahali delat nudle do polivky, nejuzitecnejsim zviretem je tu jak / vari se na jeho hovinkach, coz je tibetsky omg / tak se to zhruba vyslovuje / pijeme cajik s jacim mlickem, taky nam moc chutlana dzamba coz je jaci maslo, voda, syr a jecmen uplacane dohromady / pry je to dobre na vyskovku s Juli jsme pobihaly po okolnich kopeccich, kochaly se letajicimi tibetskymi praporky a naprosto uzasnou prirodou. jedli jsme s rodinou, vari uziasne, vetsinu casu jspe pak travili v jejich stanu / maji kaminka podobna tem na benateckem skautskem tabore :] jak jsme tam byli delsi dobu, tak uz bylo moc fajn, ze jsme nebyli za tak velke exoty a navstevovali teda navstevovaly / martin spal] jsme i dalsi jurty, kde jsme okukovali popijeli caj a tanecky se dorozumivali a ucili tibetska slovicka. v noci nam stal oblehaji zvirata / dnes rano bylo okolo krasne nabobkovano hlavne od koz / presne dokola kolem stanu.
Nyma na vecer rekl, ze kdybychom v noci chteli jit curat, tak at nejdeme moc daleko, ze tam chodi vlci / no to me uklidnil / takze curani logicky zadne taky po pastvinach pobiha spousta Marmotu, takze dobra dzugle / tisice jaku, tisice koz tisice ovecek, sem tam vlk, drsni pejsci jeden den rano jsme jim chteli jit pomoct sbirat houby, ale v peti lidech jsme nasli asi tak 8 hub detatka jsou roztomila, pani nosi krasne tradicni kabaty, vsichni hrozne kouri, v noci ve stanu sviti uspornou zarovkou a pres den dobijeji energii solarnim panelem


mistnim detem se moc libila nase zviratka a prasatko ma strasne moc krasnou fotku :]

Nyma se o nas luxusne stara, je to super mit tu mistniho. je to castecne mongolec tibetan a cinan. Jeho tatinek umi rusky a sbira cizi mince a bankovky

zitra bychom meli vyrazit na trek okolo Amnye Machen, coz je 80 km ve vysce kolem 4500 plus nejake sedylko nad 5000 cestou zpet, pokud bude cas, byhom se stavili v monastery, kde bychom mohli zustat, protoze to je zase nejaky Nyma bratranec, holt ty pribuzenske a kamaradske vztahy funguji vsude

Stana, Juli a prasatko s chobotnickou

Štítky:

3 Comments:

  • Pořád si říkám, po kom to naše dítě je? Taťka

    Více na:
    http://banker.rajce.idnes.cz/Mongolsko_-_cerven_1988/
    Pro případné zájemce, než se začnou objevovat první fotografie od našich cestovatelů. Dříve vedle jurty byly benzínové agregáty, dnes jsou tam solární panely (viz text).
    V té době ještě žádné digitály nebyly, tak se omlouvám za zhoršenou kvalitu, způsobenou scanováním originálních fotografií.

    By Anonymous Anonymní, at 20 července, 2009 18:59  

  • Stáňo, dnes jsem potřebovala HODNĚ zvednout náladu a tys to zvládla i na tu dálku! Prostupuje mne klid a nervy se mi přestávají díky třepotajícím vlaječkám ve větru trást. Díky a piš a piš. Držím pěsti i na další skvělé zážitky.T.

    By Anonymous Anonymní, at 21 července, 2009 11:18  

  • Dovolil jsem si prohlédnout i další fotky mimo Mongolska a už je mi jasné, po kom ta Stáňa umí dělat tak pěkné fotky!

    By Anonymous pepa, at 21 července, 2009 20:29  

Okomentovat

<< Home