.:: CIAO KAMARÁDÍČKOVÉ ::.

09 července 2009

V Číně i v Čile tančily čile (vysvlečené slečny s čelenkou na čele)

No a protože jsem s sebou v Chile tento song od MIG21 měla, rozhodla jsem se to trošku doplnit. Nesvlékám se, nekupuju si čelenku. Prostě jen jedu do Číny. Asi tak za 13 hodin odlétám z Berlína.

Jak to tedy bude...
Z Berlína do Helsinek, z Helsinek do Šanghaje. Tam potkám Julii, dáme prvního panáka slivovice, sníme borůvkový koláč od maminky a počkáme na Martiniho (letí Aeroflotem přes Moskvu, tak nevím...).
Původně jsme měli jet do Tibetu, ale to kvůli Číňanům a Martinimu nevyšlo. Takže začínáme výletem v provincii Qinghai. (obrázky a přehled provincií tu http://www.paulnoll.com/China/Provinces/China-Provinces-alphabetic.html) Kam přesně půjdeme ještě nevíme :)


Až si užijeme těchto krás, vyrazíme do provincie Sichuan, přesněji do hlavního města Chengdu. Tam se rozloučíme s Martinim a přivítáme s ostatními (Čert a další bubáci :)), kteří doufám dorazí. Odhadla bych to přivítání slivovicí - protože nám už asi v té době bude dost chybět - no a pak vyrazíme na nějaké procházky :) Kam přesně to nevíme, ale pár treků je vybraných (např. v té oblasti, kde bylo asi před 14 dny zemětřesení...)


Nakonec se vypravíme do provincie Yunnan. Tak budeme také chodit na procházky, kochat se a jíst. Pak se část skupiny vrátí do Chengdu a odletí dom. Já a Juli pojedeme nach Shanghai, tam se rozloučíme, nakoupíme dárečky a odletíme také. Julie se bude vracet asi po roce pobytu v Číně, tak doufám, že bude nááááležitě přivítána - nejpozději ji potkáte na Schovance :) Já se vracím 25. 8. do Berlína, návrat do ČR v časných ranních hodinách pravděpodobně busem Student Agency.



Jak to mělo být...
Měli jsme jet do Tibetu. Nasávat skvostnou kulturu, navštěvovat poutní místa, oběhnout Kailas atp. Nicméně představa našeho způsobu cestování a rozpočtu není zrovna populární... Takže budeme Tibet nasávat třeba ze vzduchu. Ono to půjde, budeme blízko.


... takže sledujte blog, teď snad na pár týdnů opět ožije :)

Štítky:

0 Comments:

Okomentovat

<< Home