.:: CIAO KAMARÁDÍČKOVÉ ::.

13 prosince 2007

ZBYTECNY HRDINSTVI

El Chalten, Patagonie

Zdravim vas z druhe polokoule. Krasne nam tu prsi, takze jsme museli trek trosku zkratit. Byli jsme se kochat Fitz Royem. Bidak jeden. Schovava se. Jednou jsme ho zahledli a od te doby ho zname jen v doprovodu s neprebernym mnozstvim ruznych druhu mraku, mlh a oparu. Ale i tak je krasnej¨

Abych to vzala trochu poporade. Letadlem jsme doletadlovali podle planu az do El Calafate. Tam mi konecne doslo, ze jsem pryc a hlavne tam jsem konecne uvidela tu nadhernou prirodu. Je to fakt krasny. Hodne hodne moc.

Presunuli jsme se do mesta, zjistili, ze podle planu na ledovec druhy den nemuzeme, tak jsme zmenili plany a vse posunuli. Vyrazili jsme o den drive na trek k Fitz Roy, ledovec az po navratu. Vzhledem k tomu ze vylet na ledovec uz mame zaplaceny a tady dole je pocasi dost hnusne, bojim se bojim jak to dopadne.

No tak jsme se z Calafate presunuli busem do Chaltenu. Vyslechli nalehavou prednsku o tom, jak se tu chovat a vyrazili jsme na prvni trek. Chvilema jsem mela pocit, ze zavodime. A to vubec ne, kvuli tomu, ze jsem porad premyslela, jak to dopadlo tem nasim zavodinikum v Portugalsku. Nevedela jsem, jestli to hodne vostre tempo bude nasledovat i dalsi dny a premyslela o tom, jak to asi preziju. Nu coz. Hlavne ze je tu krasne¨

Cestou jsme konecne potkali prvni cechy - porad jsem si rikala, ze tu musi byt!!!! No a do ted uz jsme potkali 3 skupinky. Cesi jsou proste vsude.

Ten den jsme usli neco pres 20 km, cca 7 hodin treku, na tezko, vcetne side tripu k ledovci. Kempik pod Fitz Royem byl kouzelny. Vcetne sprch a pristresku na vareni. Cestou ke kempu, ktera vedla naprosto kouyelnym lesem, jsem klukum jen tak rekla, co je to zbytecny hrdinstvi. Aniy bych tusila, ze budeme mit hned nekolik praktickych prikladu ... Proste se jeste v 7 vecer vydali nahoru na vyhlidku i kdyz bylo dost^nevhodne pocasi... No vratili se bez dosayeni vrchlu... To uz jsme s Kajou meli navareno a bylo nam fajn.

Druhy den jsme nedosli dle planu k dalsimu ledovci. Pocasi je tu doooost neprekonatelne. Ale alespon jsme meli cast vyletu lezeckou. To se nam s Kajou moc libilo. Klukum moc ne. No holt jsme trochu sesli z cesty...

Pak jsme se presunuli do jineho kempu. Za deste, of course. S tim, zerano v 430 vstaneme a koukneme na Fitze pri usvitu. Celou noc silene prselo a fouakl vitr, takze jsme vstali o dost pozdeji.

Absolvovali jsme dalsi zbytecne hrdinsky vystup *ja s Kajou jsme to v pulce vzdali*, v desti se sbalili a presunuli do Chaltenu. TAdy ted schneme v hospode, pijeme pivo a stridave internetujeme.

Mame se dobre a vsechny vas zydravim

signal asi tak tyden jeste mit nebudu

dekuji moc Kate za skvele zpravodajstvi, Kytovi za doprovod, Kubovi z RP za smsku, a vsem dalsim za to ze jsou, ze tu mam na koho myslet - udelala bych smajlika, ale nevim jak.

Mejte se krasne, odchazim na pivo

My z konce světa... (zpráva z mailu č.1)

- Merino je genialni, napriklad takovy senzor smrdel uz v pendolinu
No, s tím smradem si počkáme tak za 14 dní... Pokud by náhodou Merino vydrželo, tak myslím že boty jsou jistota.
- Casopis DIVKA jde na dracku, vsechny hrozne zajimaji ty polohy a hlavne lesk na rty. Chtela jsem ho uz davno vyhodit, ze uz to mam prectene, ale oni mi to nechteji dovolit. Mimochodem v tom clanku o polohjach stejne nebylo nic zajimaveho
Je vidět, že Stáňa je zřejmě zkušená ve všech směrech a jen tak něco ji nepřekvapí:-).
- Karel drzi dietu a pry vsechno jidlo jim jen ja. Dneska jsem mela dve vecere - dojedla jsem jidlo po klukach v hospode - holt nejsem zdejsi, dojizdim.
Tak na to se já osobně moc těším, protože jak přijela Stáňa oplácaná z Portugalska znám jen z vyprávění a hrozně rád bych to někdy viděl, protože si to opravdu nedovedu představit.
- plany musime drsne menit podle pocasi, protoze pocasi je drsne
Že je Stáňa drsná holka víme všichni, akorát ona to nerada slyší.
- Blinkani uz se nekona.
- Ted maji kluci spalene rypacky. Vyborne bylo kdyz se me Tom zeptal druhy den, jestli by se uz nemel namazat.. ach jo, samozrejme ze po celem dnu na slunku byl jako rak, o zdejsi ozonove dire radeji ani nemluvit...
O tom, že Stáňa se uměla namazat vždycky včas, nemůže být sebemenší pochyb. Důkaz můžete vidět třeba tady.
- stan mame skvostne mokry, nevim nevim, kde nam uschne

predstaveni skupiny:
- Stana
Doplnil bych nějakou charakteristiku, ale mohl by mi být od FitzRoye zakázán přístup na blog...
- Hlavni organizator Tom
- super rychly Honza *porad chodi strasne rychle, vubec nevim, jak to dela*
- Abda - ten s sebou vsude nosi plysoveho soba
- Honza 2 - ten ma krasnou novou oranzovoou goracovou bundu a je na me moc hodny
- chudak Kaja - ten tu ma me a ted se me snazi opit pivem, abych byla povolnejsi
Všimni si Stáňo, mlčím. Mlčím!:-)

No a to nejlepší nakonec:
- myslim na vsechny, no a nejcasteji na krizaka

pepik

Štítky:

0 Comments:

Okomentovat

<< Home