.:: CIAO KAMARÁDÍČKOVÉ ::.

15 července 2007

UNITED ISLANDS OF PRAGUE
Praha, 23. června 2007

Živá knihovna (Living Library)

To je vám ale zajímavý projekt! Můj drahý švagr přišel s tímto nápadem jako jedním bodem kampaně All Different All Equal (kteroužto tehdá koordinoval). Kampaň už sice nekoordinuje, ale vliv kreativce se nezapře. Proto jsme vyrazili na United Island of Prague podívat se, jak se OPIM s realizací projektu popral. No parádně!

A že vy vůbec nevíte co to je? :) Living Library je vlastně taková knihovna lidských příběhů. Přijdete, posadíte se, oplatíte úsměv knihovníkovi a můžete si z katalogu vybrat z cca 20 knížek. Knihou je zde člověk, příslušník menšiny, kterého si půjčíte a povídáte si s ním o čem chcete. Nic nečtete, rovnou se ptáte na to, co vás zajímá. Času máte dost.

Kdo byl v katalogu? Tělesně postižený sportovec, městský strážník, lesbička, gay, neslyšící studentka hudby, bojovník za práva zvířat, vozíčkář – sociální pracovník, úřednice, muslimka, ….

Tuuuze zajímavé! O živé knihovně se více dozvíte zde, tam se také dočtete na které další akci si knížky z živé knihovny můžete půjčit.

Projekt realizuje OPIM – Organizace na podporu života menšin

Třeba budou rádi když jim pomůžete, aby mohla živá knihovna pokračovat. Proč? No překvapivě nemají dost peněz, aby půjčovat častěji a případně množství svých knížek rozšiřovat.

Tož do čtení!

A taky se tam stala další úžasná věc! ZASE JSEM SE ZAMILOVALA! Viděla jsem poprvé hrát Jana Budaře a Eliščin band a jinak to prostě nešlo!

Zamilujte se taky:



Pokud Vám to taky nestačí, tak více jest zde: Jan Budař

No a hned jsme si se švagrem běželi koupit CD! :)

Štítky:

0 Comments:

Okomentovat

<< Home